krapets.com
|
Пуснато на: Чет Юни 04, 2009 2:22 pm Заглавие: Кмета на Крапец подаде оставка |
|
|
Сурталов обясни: Депозирах оставка в ОИК, защото просто е невъзможно да се работи - нямам подкрепа от никъде, нито от кмета на общината Красимир Кръстев, нито от Общинския съвет.
От мен нищо не зависи, не ми дават да правя проекти, не разполагам с бюджет. Дори почистването на селото направих с лични средства. Добре че докараха поне кофи за боклук, които пак не са достатъчни. Още няма определени места за къмпинг, а ще дойдат както всяка година хора на палатки. Крапец е много хубаво място и в събота и неделя идват по 2 хил. души, жалва се морският кмет.
В мотивите за оставката си обаче Сурталов е посочил и съмнения за корупция по отношение на общинския кмет, "защото нещата в общината не вървят". За Общинския съвет селският кмет пък е посочил, че е некомпетентен.
Няма кой водата да оправи и лятно време Крапец е почти без вода, разказа още Сурталов. На въпрос пък на АСН доколко е вярно, че не е ликвидирал две свои фирми и има конфликт на интереси, той заяви: Защо, ако наистина има проблем, някой се сети след година и половина. На мое име има една действаща фирма, но имам съдебно решение, с което е назначен управител и аз по никакъв начин не участвам в управлението. Аз съм човек на бизнеса, фигурирам и като акционер в още една фирма, но не вземам дивидент.
Прочетете повече на Кмета на село Крапец Александър Сурталов подаде оставка |
|