Бившия концесионер на плажа „Крапец – север“ не желае да го освободи

Плажът „Крапец – север“ е обявен за неохраняем със заповед на министъра на туризма от 17 юни 2020 г., като договорът за наем между концесионера – фирма „АУРА ТРЕЙДИНГ“ ЕООД и Министерството на туризма изтече на 14 май 2020 г.

Дружеството обаче продължава да се разпорежда на плажа, без да има каквото и да е правно основание за това. Наемателят на плажа отказва да подпише протокол за предаването му и да преустанови всякакви дейности и услуги.

Към момента той продължава да ползва преместваеми обекти тук и предлага плажни принадлежности, от които събира приходи.

Министерството на туризма сезира съда и прокуратурата за самоуправство. Ведомството междувременно обяви търг за нов наемател, по който има спечелил кандидат.

Актуализация от лято 2021. Стария концесионер на плажа Крапец-Север отдавна се е изнесъл и от него е останала само тази тръба ;-). Има нов концесионер, който спечели търга, но така и не се появи през лятото на 2021.

Старият наемател обжалва процедурата и заповедта, че плажът е охраняем. По казуса се чака решение на съда от първа инстанция. Министерството информира за случая и областния управител на Добрич за предприемане на действия по компетентност по изземане на плажа, който е изключителна държавна собственост.

Междувременно министерството на туризма направи проверка на плажа „Крапец-север“ и сезира Министерството на вътрешните работи за масово нарушаване на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Десетки автомобили са паркирали върху дюни и останалата част на плажа, както и в района, което е административно нарушение по ЗУЧК. Органите на реда трябва да проверят на място фактите и да наложат съответните санкции на нарушителите, съобщават от Министерството на туризма.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *